Poznań-Ostróda

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anjaro
    Classic
    • 2009
    • 33

Poznań-Ostróda

Jeśli mowa o ori dywanikach to moje welurowe przetarły się po jednym letnim sezonie :evil:
    Teraz mam zamówione od jednego z producenta, który reklamował się u nas na forum i po jednym sezonie użytkowania nie widać prawie żadnego zużycia...
  • czernobyl
    L&K
    • 2008
    • 1276
    • Octavia III (5E3)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Poznań-Ostróda

witam,
    nie ukrywam, że przede wszystkim interesują mnie opinie osób jeżdżacych regularnie wspomnianą trasą
    co z Inowrocławiem? warto kombinować przez Mogilno i Pakość, czy przejechać po prostu przez miasto?
    no i co z Toruniem? przez miasto, czy "obwodnicą"?
    trasy nie znam, ostatni raz widziałem Inowrocław i Toruń jakieś 10 lat temu
    jakby ktoś z OCP wybierał się na Ostróda Reggae Festival, to oczywiście Jah Bless i do zobaczenia na miejscu
    ____
    EDIT: zapomniałem - wyjazd ok. 14 w pt. z Poznania

Komentarz

• tomekc
      Ambiente
      • 2009
      • 128

Zamieszczone przez czernobyl
      no i co z Toruniem? przez miasto, czy "obwodnicą"?
      Niestety mogę pomóc tylko tutaj - moim zdaniem przez miasto, obwodnica jest rozkopana. A przez miasto fajnie się jedzie.

Komentarz

• qbec
        Rider
        • 2010
        • 398

z tego co słyszałem 2 dni temu na CB to Lubicz już idzie płynnie - więc jak od Włocławka na Ostródę, czyli w Grębocinie w prawo to powinno być OK, ale to czasami bywa różnie i zależnie od godziny; przez miasto będzie troszkę dalej. zapytaj na radyjku jak w Lubiczu i Grębocinie zanim zjedziesz na obwodnicę i będzie OK; jak nie masz radyjka to pojedź przez miasto
        Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• Bialy
          Rider
          • 2009
          • 306

Inowrocław często jest zakorkowany na wlocie, zależy o której godzinie planujesz wyjechać. Zresztą nawet jak trafisz w kibel to postoisz max 10-15min. Toruń to samo z tym, że tam kibel trwa dużo dłużej.
          Tak od 10 wjazd na most jest już luźniejszy, oczywiście nie zawsze, a z obwodnicą mam złe wspomnienia, kiedy i o której bym nie jechał prócz nocy) to zawsze stałem...

Komentarz

• czernobyl
            L&K
            • 2008
            • 1276
            • Octavia III (5E3)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dzięki chłopaki, w sumie nie zdołałem przeczytać, bo już jechałem
            więc zrobiłem tak: Poznań-Gniezno-Mogilno-Pakość-Rojewo-Gniewkowo (i dobrze, bo słyszałem na CB, że pół godziny stania na wlocie do Ino), potem obwodnicą Torunia (OK, w dobrym tempie) - Golub-Dobrzyń- Wąpielsk - Brodnica - Nowe Miasto L.-Ostróda
            ogólnie makabhhha - dawno (chyba nigdy) nie jechałem 300km aż 5,5h - niestety, duży ruch wszędzie z okazji długiego weekendu, a obsługa remontowanego mostu w Golubiu-Dobrzyniu zasłużyła na jakieś kwiaty czy inne wyróżnienie- tak kretyńsko regulowanego wahadła jeszcze w naszym szalonym kraju nie widziałem (dwóch panów policmajstrów - puszczanie ruchu bez patrzenia, czy nie blokuje się z przodu, bo ktoś np. próbuje wykonać lewoskręt a tam korek z przeciwnej strony czekający na wjazd na most).dodatkowo schodzące się dwie drogi wojewódzkie przed mostem nie były kompletnie regulowane, więc pechowcy z podporządkowanej (m.in. ja) stracili jakieś 35min na pokonanie ~700m.
            najważniejsze, że dotarliśmy w jednym kawałku, a festiwal się udał wróciłem 2h temu i teraz czas pospać ze dwa dni

Komentarz

Pracuję...